Начало » Свят » НАТО подви опашка! Моли се на Путин за диалог!

НАТО подви опашка! Моли се на Путин за диалог!

Реклама:

nato
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че западният военен алианс искал диалог с Русия, след като новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин се съгласиха да работят за „конструктивно сътрудничество“, съобщава „Ройтерс“.

„Посланието от НАТО е, че ние искаме диалог с Русия. Русия е нашият най-голям съсед, Русия е там да стои и особено, когато напрежението е високо и особено, когато се сме изправени пред много и различни предизвикателства пред сигурността, е важно да имаме диалог“, коментирал Столтенберг преди срещата на министрите на отбраната на страните членки на ЕС в Брюксел.

„Ние смятаме, че е важно да се уважава териториалната цялост и суверенитет на всички страни, включително на Украйна и следователно и ние никога няма да уважаваме или да приемем нарушаването на териториалната цялост и суверенитет на Украйна“, продължи шефът на НАТО.

По думите му, Тръмп бил показал по време на президентската кампания, че бил „голям фен на НАТО“.

„Силно НАТО е важно за Европа, но също така е важно за САЩ“, подчерта Столтенберг, добавяйки, че е съгласен с Тръмп, че европейците трябва да увеличат военните си разходи.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар