Начало » България » Мая Манолова сви перките на депутатите! Взима пари от тях, за да раздава на пенсионерите!

Мая Манолова сви перките на депутатите! Взима пари от тях, за да раздава на пенсионерите!

мая

Благотворителна акция за пенсионери, които получават малко над 300 лв. и няма да имат великденски надбавки подхвана омбудсманът Мая Манолова сред депутатите. Инициативата им е “Великден за всеки” и предвижда събирането на средства от фирми, граждани и всякакви организации чрез есемеси и в специална сметка, които после да бъдат разпределени между лишението от великденски пари пенсионери.Това разясни самата Манолова в кулоарите на парламента, където дойде, за да призове всички депутати да се включат в инициативата ѝ, започнала в понеделник.

Досега само двама народни представители са дали своята лепта и това са Петър Славов и Мартин Димитров от Реформаторския блок. “Без подсещане”, уточни Манолова.

Дарителите имат право да посочват региона, за който даряват парите или храните, както са заявили някои от фирмите, за да е ясна връзката между дарителите и пенсионерите в съответния регион. Специално внимание ще се отдели на най-бедния Северозападен регион.

След като акцията приключи, пенсионерските клубове ще решават на кого да раздадат ваулчери от по 20 лева, с които пенсионерите ще могат да пазаруват храни в 5 000 магадина в страната.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE