Начало » Свят » Децата на ИД са най-опасното нещо за Европа!

Децата на ИД са най-опасното нещо за Европа!

дицата

Шефът на спецслужбите в Холандия Роб Вритол заявил, че групировката “Ислямска държава” подготвя непълнолетни младежи в няколко района на Сирия, много от тях са подложени на „промиване на мозъците” с екстремистки идеи, за да ги убедят да станат смъртници в Европа.Австрийският вестник Die Presse цитира доклад на Вритол на заседание на страните от ЕС по въпросите на сигурността в Берлин. В него се казва, че не трябва да се изключва терористичен сценарий, който да го извършат юноши. Според него, след като непълнолетните преминат подготовка при терористите, те могат да станат най-голямата заплаха за сигурността и стабилността в Европа.

Die Presse отбелязва, че службите за сигурност на Холандия съобщават за десетки непълнолетни младежи, напуснали преди това страните от ЕС и заминали за Сирия за преминаване на специална подготовка в ИД, която ги подготвя за връщане в Европа.

Спецслужбите на Холандия, Германия и Австрия отбелязват, че неизвестен брой терористи се промъкнали в Европа с потока бежанци, пише вестникът.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE