Начало » Свят » Владимир Путин седна на императорския трон в Света гора!

Владимир Путин седна на императорския трон в Света гора!

валдо лпутин

“На Света гора протичат много важни и нужни за православния свят действия – съхраняване на нравствеността на нашето общество. Вие сте източник на благополучие за нашия свят. Благодаря ви! Христос Воскресе”, Това заяви руският президент Владимир Путин при посещението си на Атон, част от което бе пряко излъчено. В столицата на монашеската република Карея Путин седна на трона, на който в миналото са седели само византийските императори, съобщи телевизия “Цариград”. Според всички наблюдатели това е нечуван поклон пред гост на Света гора.

В монашеската република той посети храма Успение на Пресветата Богородица, където бе отслужен кратък молебен. По време на молебена бе произнесена молитва за здраве, живот и благодат на божия раб Владимир и семейството му и на всички заобикалящи го.

Путин благодари на вселенския патриарх и на предстоятеля на гръцката православна църква за онова, което правят, за да поддържат отношенията с руската православна църква и руския народ.

Света гора е монашеската република под гръцки суверенитет, където се допускат само мъже. За пребиваване там се иска предварително разрешение.

Атон е седалище на 20 православни манастира. Духовно е подчинена директно на Цариградската патриаршия в Истанбул. Обитаването на полуострова е разрешено само на монасите и общото население е около 1400 души.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE