Начало » България » Ще си подаде ли оставката Надежда, или ще продължи да се щрака?

Ще си подаде ли оставката Надежда, или ще продължи да се щрака?

надежда

Жадната за слава като мряна за червей Надежда Михайлова, пардон Неински, вече трети ден оревава държавата, че външният министър Митов й запушил устата около драмата с опита за преврат в Турция. “Заповядаха ми да мълча. Искат да ме дискредитират”, хленчи дипломатката в жалък опит да си спечели 5 минути слава. Тя, обаче и дума не обели за оставка, както биха направили в подобен случай нейни колеги по целия свят.Наложи се Митов да си губи времето да обяснява, че й е наредил да не говори пред медиите, защото посланията по взривоопасната тема се съгласуват преди да бъдат официално оповестени, за да няма и сянка на съмнение, че позицията на държавата е единна.

“Посланиците не са политически анализатори, за да правят изявления. Това е принцип. Няма посланик на която и да е друга държава, който да е правил изявления по националните си медии от Истанбул или от Анкара в тази ситуация”, уточни Митов. Но Надежда продължи да хленчи, че не е получила трибуна.

От момента, в който ключовата позиция в Анкара й бе подарена Надежда не спря да я използва като лична реклама. Обиколи по няколко пъти студията на водещите телевизии, раздаде щедри интервюта в сайтовете и печатните медии, в които не отправи нито едно конкретно послание.

Едва ли някои от вас е чул Надежда да се е притекла на помощ на изпаднал в беда наш сънародник в Турция. Повярвайте, че ако го беше направила, едва ли щеше да има зрител или слушател в пределите на изстрадалата ни Татковина, който да не го е разбрал.

Още си спомням една забавна случка в кулоарите на парламента отпреди десетина години, когато Надежда, тогава Михайлова, се обърна към репортерка на водещ вестник, която току-що й би взела интервю: “Избери ми по-хубава снимка и сложи по-силно заглавие, че и без това никой няма да чете какво съм казала”.

Без да осъзнава, Надежда е напълно права. Всичките й интервюта са пълни с клишета, все едно, че не говори жена на видно място в политиката, а чиновничка, която по цял ден бие печати върху туристически визи.

Така че, мила ми Надежда, по-добре се обади на Митов и му благодари, че ти е забранил да бръщолевиш. Направил ти е безценна услуга!

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE