Начало » България » Каракачанов: Да се стреля по нелегалните имигранти при нужда!

Каракачанов: Да се стреля по нелегалните имигранти при нужда!

краси

Ако се наложи, по нелегалните имигранти, нахлуващи през границата, трябва да се стреля. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт и зам.-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов, цитиран от Флагман.Преди това той заяви, че българското правителството трябва едностранно да наложи мораториум на Дъблинското споразумение, защото то не работело ефективно.

Според Каракачанов единственият начин да се спре имиграцията в Европейския съюз е, като се затворят границите. А който имигрант иска да придобие съответен бежански статут, следвало да минава през КПП-тата.

„Армията и полицията са въоръжените институции в една страна и използват сила – това са правомощия, дадени им по закон, за да възпрепятстват нарушения или престъпления”, обясни Красимир Каракачанов.

След въпрос в какво се състои силата и това включва ли и стрелба, зам.-председателят на парламента отговори: „Как в какво се състои силата – физическа сила и въоръжение…  Стрелба, ако се наложи. Когато някой дойде и започне да чупи оградата на държавната граница и нахлува…”

Стрелбата можела да е предупредителна или директна срещу мигрантите. „Разбира се, и предупредително и директно. Може да се ползват палки, водни струи, газ. Има поне десет средства за прилагане на физическа сила. Но ако някой от тях отвърне със сила, имаш право да използваш оръжието и по предназначение. То не ти е дадено за украса”, отсече Каракачанов.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE