Начало » България » Той работи честно в името на държавата и децата си! Сега е болен и няма пари за хляб!

Той работи честно в името на държавата и децата си! Сега е болен и няма пари за хляб!

дяди

63-годишният Стоян Рабаджийски е пенсионер по служба от пазарджишкото село Елшица. Той се обърна към агенцията ни с молба за помощ. Отчаяният самотен мъж получава едва 200.39 лв. на месец – сбор от личната му пенсия за инвалидност поради общо заболяване и социалната – за инвалидност.Господин Рабаджийски няма жена и деца. Той живее в пълна мизерия в село Елшица. Стоян няма дори баня, в която да се измие, а се къпе като си топли вода в тенджери на печката. Легендарният фен на “Левски”, известен като Патрата, е докаран буквално до просешка тояга.

“Работил съм на държавата 23 години, десетки пъти съм бил кръводарител безвъзмездно”, споделя той с прискърбие.

Стоян ни представи епикризи за различни заболявания:  хронична обструктивна белодробна болест, хронично белодробно сърце, артрит, подагра, глаукома, съдово-мозъчно заболяване, уголемена простата и гонартроза.  Според лекари туморният му маркер е много завишен и е възможно да има начален стадии на рак.

Отчаяние е налегнало възрастния мъж и той не вижда изход. Стоян сподели, че и преди е молел за помощ и хората са откликнали. След последния му зов за помощ е получил обаче едва 50 лева, които не му стигат за нищо. В момента той се нуждае от операция заради проблеми със ставите.

Всеки, който има желание да помогне на Стоян може да го стори чрез дарение в банковата му сметка:
ЦКБ АД Клон Пазарджик CECBBGSF IBAN BG 62 CECB 9790 1093 7215 00   Стоян Пенков Рабаджийски

С него може да се свържете на тел. 0884 670 713

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE