Начало » Свят » Меркел най-накрая проговори за тероризма! Ето какво каза!

Меркел най-накрая проговори за тероризма! Ето какво каза!

меркел

Германският канцлер Ангела Меркел даде пресконференция заради последните терористични нападения, окървавили Европа. “Важно беше да не чакаме до края на лятото, за да говорим за това”, обясни Меркел, цитирана от “Евронюз”.Ние скърбим със семействата на жертвите. Но трябва да намерим баланса, трябва да намерим ценностите ни”, заяви Меркел и уточни, че джихадистите искат да разрушат нашия съюз и начина ни на живот.

Двама мъже, престорили се на бежанци, нападнаха страната ни. Това е шамар в лицето на страната, която им помогна. Терористите се подиграват на единството ни и на хората, които имат нужда от помощ, каза Меркел.

Ще направим всичко възможно, за да гарантираме свободата на страната ни и върховенството на закона, закани се германският канцлер.

Говорих с Барак Обама за засилване на съдействието между нас и за засилване на съдействието на охранителните системи.

Германия, както и Европа има за съсед терора. Има страшно много бежанци. След атаките се питаме може ли да се справим с това предизвикателство.
Другата страна на глобализацията – може ли да се справим с това предизвикателство за мен е ясно, че трябва да се върнем назад към ценностите си.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE