Начало » България » Времето става много коварно! Вижте какво предстои, особено ако сте на море!

Времето става много коварно! Вижте какво предстои, особено ако сте на море!

симоат

Опасност от мощно мъртво вълнение, което неусетно тегли навътре, има по морето до края на седмицата. На 4-и вече беше бурно с особено големи вълни по Южното Черноморие. И според народните поверия на Илинден по стар стил морето се обръща и взема жертви. Причината е в традицонните по-динамични атмосферни процеси в края на първата десетдневка на август. Висока вълна се очаква и в началото на следващата седмица. Тогава над западната половина от страната ще проникне малко по-хладен въздхух и температурите ще паднат с 3-4 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев, цитиран от “24 часа”. Август по принцип е летният месец с най-високи вълни и най-много жертви по морето.

В Югозападна България ще има повече облаци, превалявания и прегърмявания. Облачността ще е разкъсана във вторник. Максималните температури ще са между 30 и 35°. Подобно ще е времето и в сряда, а в четвъртък ще е горещо с до 33-38 градуса, каза още метеорологът.

Разваляне на времето със захлаждане и дъжд се очакват на 13-14 август. Температурите ще паднат по-чувствително в Западна България. А по Черноморието пак са възможни големи вълни. След 15 август ще се оправи, над цялата страна ще е слънчево. Температурите ще се повишат и към 18 и 19 август отново ще са над 30° в повечето райони.

Условия за по-съществени заоблачавания и за слаби превалявания в планините ще има на 17 август. Очакванията на третата десетдневка са за по-динамично време с редуване на слънце и дъжд.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE