Начало » България » АБВ и БСП почти сигурно издигат този човек за президент!

АБВ и БСП почти сигурно издигат този човек за президент!

абв и бсп

След обсъждането днес на имената двете партии се доближаваме до една възможна обща кандидатура – тази на ген. Румен Радев. Това каза по време на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова след втория кръг от разговори с АБВ за обща президентска кандидатура.„Разбира се, това не приключва въпроса“, посочи Нинова и обясни, че от БСП ще проведат свой НС, на който ще бъдат подложени на обсъждане и гласуване всичките 6 имена.

„Окончателното решение при нас в БСП е на Националния съвет на БСП“, каза Нинова. Тя бе категорична, че там ще бъде направено гласуването и ще има решение. „Днес разговаряхме и имаме общи позиции по формулата на участие, която преговорният екип също да предложи на Националния съвет. Тя е коалиция от партии и имаме общо мнение, че фигурата на вицепрезидента трябва да обсъждаме, след като бъде избран от нашите партийни органи кандидатът ни за президент“, посочи Нинова.

Водени от доброто желание да имаме силна и убедителна кандидатура от АБВ снехме от обсъждане нашите две кандидатури – моята и на г-н Ивайло Калфин, каза лидерът на АБВ Георги Първанов .

„С днешната среща контактните групи на АБВ и БСП изпълниха задачата, която бяха поставили от своите ръководни органи. Както и друг път и сега искам да кажа, че ние подхождаме с респект към всички номинации на нашите партньори и не вземаме страна във вътрешнопартийните спорове за това коя кандидатура е по-подходяща, по –перспективна и т.н“, посочи Първанов, цитиран от “Фокус”.

По думите му те са били максимално конструктивни в своите разговори. Според Първанов кандидатурата на ген. Румен Радев е не просто равно отдалечена или равно приближена, а е една силна, убедителна кандидатура,която има всички шансове да спечели предстоящите президентски избори. По думите му тя е равно отдалечена от гледна точка на партийността. „Ген. Радев е непартийна кандидатура“, каза той и посочи това като негово предимство.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE