Начало » Свят » Целият свят полудя по новия Samsung Galaxy Note 7!

Целият свят полудя по новия Samsung Galaxy Note 7!

Галакси Ноут 7Samsung се радва на по-добро от очакваното търсене за новия Samsung Galaxy Note 7. Това води до притеснения свързани с това дали навсякъде ще може да бъдат доставени нужните количество. Очакват се огромни начални продажби на новия смартфон от премиум клас.

Това обаче е нож с две остриета. Голямото търсене може да помогне на компанията да завърши тримесечие с огромни печалби. Ако обаче не успеят да се справят с производствените обеми, корейците ще изпуснат потенциални продажби. Конкурентите като Apple се готвят да представят нови устройства, само и само да привлекат клиенти от тях.

„Предварителните поръчки за Galaxy Note 7 надвишават нашите прогнози. Налага се да променим премиерните дати за някои пазари“, казват от Samsung пред Ройтерс в ново изявление. Те обаче не уточняват къде точно може да се получат тези забавяния.

Миналата година имаха подобен проблем. Те имаха проблеми в производството на извитите екрани за Galaxy S6 Edge, което доведе до доста разочароващи нива на продажбите. Някои инвеститори предвещават подобен сценарии и тук, ако Samsung не се поучи от грешките си и не направи всичко възможно да посрещне търсенето на новия Note.

От компанията правят всичко възможно да увеличат производствените мощности в тайните локации, където се произвежда телефона. Детайли не се упоменават, но ще се направи всичко възможно изоставането да се навакса „в най-кратки срокове“.

Близък до операциите на компанията казва пред Ройтерс, че не става на въпрос за проблем с производството на дисплеите на Note 7  или нещо подобно. Липсата на достатъчно бройки не е дългосрочен проблем.

„На партито дойдоха повече гости, отколкото Samsung очакваха, сега трябва да извадят повече храна и напитки“, казва аналитика г-н Чунг от Номура.   Няма някакъв сериозен производствен проблем, защото Samsung произвежда ключовите части за устройствата си самостоятелно.

Samsung може да продаде 15 милиона устройства Galaxy Note 7 тази година, според него. За справка, миналата година Galaxy Note 5 има прогнозно около 9 милиона продажби. Новият телефон е на линия в САЩ и Южна Корея от 19 август.

Производителя се надява, че ще успее да поеме инерцията от продажбите и трупащите се печалби, за да е успешна и втората част от годината. Според инвеститори, компанията ще се справи добре със ситуацията, защото до сега никога не са имали продължителни проблеми. Акциите едва ли ще претърпят срив.

Е, какво мислите за този телефон? Според мен ще е новия бум на пазара! Ако и вие искате да си го купите, ще се заинтересувате от тези аксесоари за Samsung Galaxy Note 7.

 

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE