Начало » България » Октай Енимехмедов поискал бомбардировки над България и въвеждане на шериат!

Октай Енимехмедов поискал бомбардировки над България и въвеждане на шериат!

oktaj

Скандални писма на Октай Енимехмедов от времето му зад решетките плъзнаха в общественото пространство, предава “Флагман”. Обосновано е предположението, че с тях нападателят на Ахмед Доган призовава към радикален ислям и по-точно въвеждането на шериата в България, категорични са юристи.Двете писма датират май и юли миналата година, когато Октай се е намирал в затворническото общежитие в бургаски квартал „Ветрен”. Първото от тях незнайно защо е адресирано до НАТО! Дали е пристигнало и има ли и друг получател – може само да се гадае. Текстът в писмото обаче е шокиращС него мюсюлманинът призовава военният съюз да бомбардира България.

„Предложението, което бе направено в Европейския парламент през 2014 г. за хвърляне на бомба над България, считам за належаща необходимост като гражданин на тази страна”, пише Октай. Той настоява страната ни да бъде бомбандирана и всичко построено от социализма, в това число и панелните блокове, да бъдат сринати. За справка семейството на Октай живее в стара панелка в бургаския ж.к.”Славейков”.

В писмо от лятото на 2015 г. бургазлията директно призовава за въвеждането на законите на шериата като негово свещено право. Тук има вече личен мотив – той е прелъстен, изоставен и измамен.

„Искам жената, с която се сгодихме и ми изневери, да бъде съдена по законите на шериата… Не се надявам присъдата да се извърши от легитимното представителство на мюсюлманите в България, а от хората отдали живота си да служат на Аллах! Това е мое свещено право – да искам законите на шериата да бъдат вече част от управлението на държавата”, пише наскоро пуснатият от затвора Октай.

Като основен закон днес шериатът действа в Саудитска Арабия, Судан, Ирак, Обединените арабски емирства, Катар, Йемен, Иран, Афганистан, Пакистан, Мавритания и Бруней. В тези страни наказания, указани в шериата, като обезглавяване, бичуване и убийство с камъни се практикуват по съдебен ред или извънсъдебно. Налагането му от дълго време е цел на ислямистки движения по целия свят, като опитите за това са придружени с противоречия, насилие и дори войни.

Концепцията за престъпление, съдебен процес, правосъдие и наказание, въплътена в шериата е различна от концепцията в светското право. Различията между тях са довели до растящо противоречие за това дали шериата е съвместим със светски форми на правителство, човешки права, свобода на мисълта и права на жените.

Според шериата наказанието за изневяра, каквото иска Октай за бившата си приятелка, е т. нар. „кучешка смърт” – убийство с камъни. Това обаче се отнася само за жените, а изневерилите мъже се наказват с обществено порицание. В Иран, например, има нововъведение от последните години, което дава право на мъж, който заподозре съпругата си в изневяра, сам да я убие без решение на съда.

Изданието сравнява почерка от писмата на Енимехмедов и подписа му с писания, които той е изпращал до други медии и заключва, че те изцяло съвпадат.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE