Начало » Политика » Веселин Марешки: Аз съм Доналд Тръмп! Радев ми открадна гласовете!

Веселин Марешки: Аз съм Доналд Тръмп! Радев ми открадна гласовете!

amresh
Кандидатът за президент Веселин Марешки, който взе почти 11% от гласовете на изборите, обяви днес, че ще прави партия и освен това се сравни със спечелелия изборите в САЩ Доналд Тръмп. Според Марешки манипулациите на вота са му попречели да стигне до балотаж. В този контекст варненският бизнесмен направи сравнение между своето представяне и победата на Доналд Тръмп.

„Реалният победител на изборите съм аз, защото получих най-високия мажоритарен вот за всички времена в България”, каза Марешки на пресконференция във Варна.

Той смята, че е постигнал този резултат, не защото е Веселин Марешки, а защото е представител на свободните и мислещи хора, които искат промяна. “В САЩ не сработи манипулацията, че Тръмп няма да спечели, и той смаза системата”, обясни сравнението си с Тръмп бизнесменът.

Той обаче смята, че в България манипулацията, че ще е на десето място е обезверила голяма част от неговите симпатизанти и те не са излязли да гласуват, предаде Дарик.

Ето и неговата сметка: “Около 250 000 души, които са искали да ме подкрепят като протестен вот, заради манипулацията на социолозите, са пренасочили гласовете си към Румен Радев. Ако махнем тези гласове от неговия резултат, заедно с него щяхме да имаме около 18 %, а Цачева – 21 %. Сега трябваше аз да съм на балотаж и в момента да се случва това, което се случва в Щатите”.

За да стане следващия Доналд Тръмп обаче, са необходими 5 години – каза още Марешки: “В САЩ успяха да надскочат пропагандата, че един богат бизнесмен не може да бъде президент. За съжаление, в България трябва да минат още 5 години, за да се случи това”. Относно новата партия на Марешки той каза, че все още не е измислил име, но започва обиколки из страната и първо ще благодари лично на съгражданите си.

За кандидатите на балотажа Румен Радев и Цецка Цачева Марешки коментира, че Радев е „голям дезертьор” и „неизвестен човек”, зад когото се опитва да се скрие „кръгът на картела в горива и бруталната корупция”.
Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE