Начало » България » Ето по колко пари отиват за изхранването на всеки един бежанец в България! ЧЕРНО НА БЯЛО!

Ето по колко пари отиват за изхранването на всеки един бежанец в България! ЧЕРНО НА БЯЛО!

mig

Това става ясно от документите по обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за нуждите на агенцията. Тя се прави бързо за осигуряване на храна, която в момента е на привършване. Сделката ще се сключи с договаряне без предварително обявление поради спешността на доставката. Вече са избрани и фирмите.

По 4.32 лв. на ден, или близо 130 лв. на месец струва издръжката на един бежанец или мигрант в центровете на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). С тези пари се осигуряват три хранения на ден, като задължително в едното има 200 г месо, пише vesti.bg.

Засега ДАБ търси да купи хляб, млечни продукти и слънчогледово олио. Общата стойност на поръчката е над 297 хил. лв. Тръжната процедура ще се финансира с част от 160 млн. евро, които бяха отпуснати от Европейската комисия за справянето с бежанския проблем.

От началото на годината до края на октомври 2016 г. у нас са регистрирани 16 670 души,търсещи международна закрила, което е ръст спрямо миналата година. За първи път в документите обаче се показва колко е увеличението на настанените в центровете на ДАБ. Само за четири месеца – от юли до октомври, ръстът е 318%. През юли техният брой е бил 1261 души, което е 24% от капацитета за настаняване – 5130 души. През август броят им е нараснал до 2688 души, или 52% заетост, през септември те са достигнали 4738 души (92% от капацитета), а през октомври – 5275 души, с което капацитетът е надхвърлен.

Вече над 5 години никой не може да намери работа на Центъра за превенция на корупцията БОРКОР, затова той прави каквото си иска. Последната му страст са бежанците. По този повод органът организира дискусия след дискусия. Първата сбирка е била през септември, втората – в средата на октомври, престои и нова в края на този месец.

“Събрахме специалисти, които да идентифицират рисковете от терор и опасността от радикализация на бежанците и да предложат мерки за неутрализиране”, твърди Елеонора Николова, и.д. директор на БОРКОР. Каква е връзката с корупцията – не е ясно. На дискусиите обаче откликват представители на “Гранична полиция”, ГД “Миграция” към МВР, МВнР, ДАНС, Министерството на правосъдието, МО, социалното министерство, Държавната агенция за закрила на детето, преподаватели от университетите, БАН и НПО-та.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE