Начало » Политика » Михаил Константинов обяви кога ще се предсрочните избори!

Михаил Константинов обяви кога ще се предсрочните избори!

zhiov
Избраният за президент Румен Радев и настоящият държавен глава Росен Плевнелиев биха могли да обсъдят служебен кабинет още на днешната си среща. Това каза преди минути пред Радио “Фокус“ математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов. Според него служебното правителство може да бъде назначено от Плевнелиев, но да продължи работата си и след като ген. Радев встъпи в длъжност. Както е известно двамата се срещат в 14 часа днес на “Дондуков” 2.

„На един кабинет му трябват две седмици, докато се запознае с работата. За какво да губим това време, като в момента то ни е притиснало. Нека да се направи един служебен кабинет, който да бъде оставен да работи и той да организира изборите. Ако искат да са бързи избори в края на март или април, като това ще бъде по-старата система, ако искат да е по мажоритарната система, която народа иска – нека да дадaт още два месеца за подготовка и тогава юни месец да се направят мажоритарни избори“, коментира изборния експерт.

Проф. Михаил Константинов също застана зад тезата, че сформирането на ново правителство в рамките на този парламент вече е невъзможно.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE