Начало » България » Извънредна новина за шофьорите от Парламента!

Извънредна новина за шофьорите от Парламента!

shof
По време на гласуването на второ четене на промените в Наказателния кодекс народните представители не приеха предложението, според което, който при управление на моторно превозно средство в населено място превиши максимално разрешената скорост с над 60 км/ч, установено по надлежния ред, да се наказва с лишаване от свобода до три години, предаде „Фокус“.

„За“ 15 гласуваха народни представители, „против“ бяха 62 народни представители, а 54 се въздържаха. Данаил Кирилов от ПГ на ГЕРБ обясни, че след тежък дебат и надделявайки аргумента за защита на здравето и живота на хората правната комисия е подкрепила предложения текст.

Георги Свиленски от „БСП лява България“ заяви, че високата скорост е голямо нарушение, но не е ясно как ще се изпълнява текстът на практика. „Това че сега казваме, че ще ги вкараме в затвора няма да намали жертвите по пътя, да не говорим, че в затворите няма и място, където тези хора да си излежат присъдите“, коментира той.

Искрен Веселинов от ПГ на Патриотичния фронт обясни, че в населените места трябва да има санкция за водачите, които превишават позволената скорост. „Въпросът е обаче дали тази санкция трябва да бъде наказателна“, допълни народният представител.

Четин Казак от ПГ на ДПС посочи, че темата предразполага към популизъм. „Не всяко противоправно деяние трябва задължително да бъде квалифицирано като престъпление и да бъде наказуемо с лишаване към свобода. Има други механизми и санкции, с които може да се санкционира противоправното поведение“, коментира той.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE