Начало » Свят » НАТО подви опашка! Моли се на Путин за диалог!

НАТО подви опашка! Моли се на Путин за диалог!

nato
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че западният военен алианс искал диалог с Русия, след като новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин се съгласиха да работят за “конструктивно сътрудничество”, съобщава “Ройтерс”.

“Посланието от НАТО е, че ние искаме диалог с Русия. Русия е нашият най-голям съсед, Русия е там да стои и особено, когато напрежението е високо и особено, когато се сме изправени пред много и различни предизвикателства пред сигурността, е важно да имаме диалог”, коментирал Столтенберг преди срещата на министрите на отбраната на страните членки на ЕС в Брюксел.

“Ние смятаме, че е важно да се уважава териториалната цялост и суверенитет на всички страни, включително на Украйна и следователно и ние никога няма да уважаваме или да приемем нарушаването на териториалната цялост и суверенитет на Украйна”, продължи шефът на НАТО.

По думите му, Тръмп бил показал по време на президентската кампания, че бил “голям фен на НАТО”.

“Силно НАТО е важно за Европа, но също така е важно за САЩ”, подчерта Столтенберг, добавяйки, че е съгласен с Тръмп, че европейците трябва да увеличат военните си разходи.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE