Начало » Спорт » Националите получиха бижу за 10 милиона евро!

Националите получиха бижу за 10 милиона евро!

baza

Новата база на националния отбор, заедно с новата сграда на Българския футболен съюз, е напълно готова и ще бъде открита на 17 ноември. Базата на територията на резиденция “Бояна” струва 10 милиона евро, от които 9.5 милиона са по спечелени проекти във ФИФА и УЕФА. Останалите средства за построяването на уникалното съоръжение са осигурени от бюджета на БФС.

Комплексът по проект на архитектурно бюро “Амфион” включва три терена, от които единият с изкуствена трева, мултифункционална зала на 1000 кв. метра, корт за тенис, хотелска част за 100 души и новата офис сграда на БФС.

Цялата база е разположена на 60 декара, които са отпуснати на БФС за 30 години с решение на Министерски съвет и подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов.

Новият “Дом на футбола”, както ще се нарича централата на БФС, е с разгъната площ 2500 кв. метра, с конферентна зала за 70 души. Хотелът ще разполага с 40 двойни стаи и пет апартамента, разположени на два етажа, за да може да побере два отбора едновременно.

На единия от терените са изградени трибуни за 340 души. Терените ще бъдат използвани за лагери на “А” националния и младежкия национален отбор на България, както и за юношеските формации.

В мултифункционалната спортна зала ще може да се провеждат тренировки и контролни мачове по футзал, тенис, волейбол, баскетбол и хандбал.

На откриването на базата в четвъртък от 11:00 часа ще присъстват президентът на УЕФА Дарко Чеферин и зам. генералният секретар на ФИФА Звонимир Бобан.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE