Начало » Свят » Доналд Тръмп и Путин се договориха за отношенията между Русия и САЩ! Ето какво!

Доналд Тръмп и Путин се договориха за отношенията между Русия и САЩ! Ето какво!

trput
От Кремъл разкриха подробности относно полловинчасовия телефонен разговор между Владимир Путин и Донлад Тръмп, който се проведе преди дни. Помощникът на президента на Русия Юрий Ушаков каза, че Путин и Тръмп по време на общуването си са изразили готовност да възстановят отношенията между двете страни.

В частност, Путин е заявил готовност да работи с новата американска администрация на принципите на равноправието и уважаването на интересите един на друг. От страна на Тръмп, по думите на Ушаков, е била изразена готовност за активно развитие на отношенията с Русия като страна и с руското ръководство, а също и лично с Путин.

При това помощникът на президента на Русия подчерта, че в хода на разговора, продължил около половин час, е било забелязано „съвпадение на оценките на сегашното състояние на двустранните отношения: по принцип, по-зле няма накъде”, съобщава ТАСС.

„Бе изразена готовност да се положат усилия за вдигането на нашите отношения от ямата, в която те са попаднали. Бе демонстрирана готовност от страна на Тръмп не само да ги нормализира, но и развива доста интензивно във всички направления”, каза Ушаков.

В хода на разговора, по думите на помощника на руския президент, „буквално с един щрих” е била засегната темата за Украйна. Засега, заяви Ушаков, позицията на новата администрация на САЩ по този въпрос е „неясна”. Освен това, Путин и Тръмп са обсъдили взаимодействието в Сирия, което „и в момента е ни в клин, ни в ръкав”. Двамата лидери са изразили готовност за обединяване на усилията за борба с тероризма.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE