Начало » Политика » Владислав Горанов: Оставяме държавата в икономически подем!

Владислав Горанов: Оставяме държавата в икономически подем!

vg
Не исках прибързано да се подава оставка. Резултатът, който получихме на втори тур недвусмислено показа, че нямаме кредит на доверие, за да носим отговорност. През тези две години ГЕРБ носеше еднолично тежестта за всички решения, които се взимаха в коалицията. Това каза финансовият министър в оставка Владислав Горанов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Горанов е категоричен, че държавата е оставена в подем на икономиката. „Най-важното е, че смяната на властта се извършва по правилата на закона. Много хора упрекват Борисов, че реагира емоционално, но когато усетиш, че нямаш доверието на хората трябва да върнеш властта. Той е изключително интуитивен и разбра какво искат хората. В противен случай се изхабяваш допълнително. Мнозинството, което формирахме, за да можем да преведем държавата през кризите, в които беше оставена, също ни изхаби“, направи равносметка Горанов.

„Стигнахме до там да настояваме да се приеме бюджет, въпреки че сме подали оставка, само и само да няма сътресения във финансовия план на държавата“, подчерта финансистът. На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепят ПФ, ако поемат властта, Горанов каза: “Едва ли”. Той се аргументира с това, че те имат популистки и крайни теми.

„Не мисля, че е времето за подобен тип правителства“. „Пазехме се от това бюджетът да е повод за политически спекулации. По тези причини и го внесохме по-късно. Доволен съм, че той мина на първо четене с гласовете на коалиционните партньори. Това е редно, след като заедно носим отговорност за управлението. Това е достойна позиция – да сме заедно до края“, каза Владислав Горанов.

Относно партийната субсидия Горанов заяви това ще научи политиците за в бъдеще, след всички щети в непосредствен вид, които следват, да не залитат по тази плоскост. „Идва нещо, за което никой не е подготвен“.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE