Начало » Политика » Бойко Борисов обяви дали ще подкрепи Патриотите за правителство!

Бойко Борисов обяви дали ще подкрепи Патриотите за правителство!

pat
„Не виждам в ГЕРБ по-подготвен човек от мен да е премиер. Ще дойде ден, в който аз самия ще съм достатъчно уморен или преценя, и ще дам път на другите. Това са много лични атаки. Това е тяхно право. Нека да кажат кое от решенията ни през тези две години те не са подкрепяли”, каза Борисов, коментирайки възможността да подкрепи правителство на патриотите в сегашния формат на парламента, но самият той да не е министър-председател.

„В рамките на този парламент, това което се изговори в предизборната кампания от патриотите, това което искат и чух като мнение достатъчно изчерпа темите. Те много усилено работиха за Радев така, че могат да направят правителство с БСП. Ние много ясно сме заявили какво ще правим след президентските избори”, каза още Борисов.

Борисов призова да се погледне кой гласува против бюджета – БСП, ДПС и Патриотите. „Как да ги подкрепим? Не звучи логично”, добави той.

Борисов призна, че последните две години са били много трудни. На теория е имало много подкрепящи партии, но на практика всички са гласували против инициативите на ГЕРБ. Това, по думите му, обаче се е наложило заради компромиса, който е бил необходим по онова време.

Борисов също призова новото мнозинство да седнат с президента Плевнелиев да сформират ново правителство, което да управлява до предсрочните избори.

Що се отнася до посещението му в Следствието във връзка със скандала с турските ваксини, премиерът в оставка каза, че е разяснил как се взимат решения на подпис. Какво се прави като технология. “Дали сме в оставка или не, няма значение, посочи Борисов на въпрос дали е щял да бъде привикан, ако не е подал оставка.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE