Начало » България » Лиляна Павлова обяви какво ще стане със санирането и как държавата ще се бори със снега!

Лиляна Павлова обяви какво ще стане със санирането и как държавата ще се бори със снега!

pavlova
Министърът в оставка Лиляна Павлова обеща безпроблемно почистване от снега на републиканската пътна мрежа. По думите ѝ, нейното ведомство е извършило всичките необходими подготовки, за да не засядаме и бедстваме из родните пътища. Павлова също в ефира на БНТ отрече, че с нея са били водени разговори тя да смени Кристалина Георгиева в Европейската комисия.

“С гордо дигната глава мога да кажа, че направихме много да стабилизираме това, което поехме като държава, и смятам, че не само в частта пътища, а във всички политики, които министерството ръководи, оставям едно добро наследство. Всеки кабинет ще може да работи и да продължи с политиките”, изрази увереност Павлова.

„Направена е проверка на наличната апаратура, готовността ѝ за зимата. Машините са разположени на място и са оборудвани с необходимите химикали и техника. Осигурили сме и необходимият финансов ресурс. Нямам притеснения в тази насока, както и във всички проекти, които сме започнали”, добави министърът в оставка.

„2017 година очаквам да е много активна от гледна точка на строителството на общинска инфраструктура през програмата ни за регионите. През 2017 година строителният бранш го чака много работа, защото ще има много възможности”, добави Павлова.

Коментирайки оставката на инженер Лазаров от поста ръководител на Агенция „Пътна инфраструктура”, Павлова каза: „Той бе част от нашия екип и в предишния мандат. Още в началото на мандата той ми каза, че когато си тръгнем ние, ще си тръгне и той. Това бе негова заявка още от самото начало”.

Павлова отново поясни що се отнася до санирането, че временно е преустановено сключването на нови договори. Тя увери, че досегашните договори, за които има избрани изпълнители и вече са в ход, ще продължат с реализирането си. „За тях има наличен финансов ресурс”, подчерта тя. Министър Павлова увери, че писмото за спиране на санирането до общините щеше отново да бъде факт, дори да не е била подавана оставката, особено ако сме се намирали в ситуация с неприет бюджет.

Павлова отново разясни и позицията на ГЕРБ относно възможността за сформиране на ново правителство в сегашния формат на парламента. Позицията на партията ѝ, че и ако третият мандатоносител не успее да сформира правителство, президентът, както повелява конституцията, трябва да сформира служебно правителство до встъпването на новия президент и да бъдат насрочени предсрочни избори. „Този парламент е изчерпан като доверие. Той беше създаден с тежки компромиси, много често оставахме сами, като носител на важни реформи и действия. Както се вижда и със санирането, нашият партньор ни подкрепяше, но от октомври подкрепата бе спряна. Българските граждани искат промяна, трябва да дадем тази възможност. Не бива да седим на инат, за да крепим нещо, което не може да функционира и няма доверието на гражданите”, допълни Павлова.

Министър Павлова опроверга информацията, разпространена от изданието „Политико”, че ще смени Кристалина Георгиева в ЕК. „С мен не са водени такива разговори. Не мисля, че това е тема на дневен ред”, заяви тя.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE