Начало » България » Армията блокира лагера в Харманли! Хора развяват БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ! (СНИМКИ)

Армията блокира лагера в Харманли! Хора развяват БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ! (СНИМКИ)

lage
Общо 60 военнослужещи от Втора механизирана бригада – Стара Загора и Служба „Военна полиция“ със специализирана техника от днес, 25 ноември, ще окажат съдействие на структурите на МВР, ангажирани с охраната на външния периметър на Регистрационно-приемателния център в Харманли. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
armiya
На място ще бъде изпратен и екип на Военномедицинска академия с реанимобил. Това са част от предприетите допълнителни мерки на съвещанието в Министерския съвет, проведено днес, 25 ноември 2016 г., за възстановяване на реда в центъра. В съвещанието при министър-председателя Бойко Борисов участва началникът на отбраната генерал Константин Попов.

По-рано стана известно, че военни са влезли в лагера в Харманли. Няколко джипа и 2 камиона пълни с военнослужещи влязоха през главния вход. Камионите поеха към вътрешността на центъра за настаняване, като преди това свалиха част от войниците.

Междувременно десетки жители на Харманли с национални трибагреници блокираха входа на бежанския център в Харманли. Те очакват тук да пристигне премиера в оставка Бойко Борисов. Сред насъбралите се има хора със знамена на НФСБ и ВМРО. Около лагера всичко е спокойно, няма напрежение.

Очаква се привечер тук да пристигнат футболните агитки на “Левски” и ЦСКА, които се заканват да въведат ред. От много националистически организации също се заканват да пристигнат в Харманли. 

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE