Начало » България » Полицай разказва за преживяния в Харманли ужас: Искаха да ни убият!!!

Полицай разказва за преживяния в Харманли ужас: Искаха да ни убият!!!

politsaj
Бунтът на мигрантите в Харманли стана тема номер едно у нас. Повече от 400 са задържаните, има 18 повдигнати обвинения, а 24 са  ранените полицаи. Мигранти пък се оплакват от полицейско насилие. Най-агресивните – около 1000 души, ще бъдат преместени във фургонни селища в близост до българо-турската граница, предаде Нова телвизия.

Хаосът, камъните и гневът на тълпата. Това се е запечатало дълбоко в спомените на всички онези, които предотвратиха най-лошото – агресивното множество да излезе от лагера и да вилнее из града.

„Имаха тактика, имаха подготовка. Това бяха само афганистанците. Млади мъже, жилави, здрави. Не са случайни. Тези хора бяха тръгнали да убиват”, разказва полицаят Ивайло Ячев.

Тактика приложиха и полицаите, за да потушат бунта и да оцелеят.

„Тактиката беше дотолкова, доколкото да можем да ги задържим и да оцелеем ние. Ходили сме по мачове, но за 12 години такова нещо не ми се беше случвало”, разказва още Ячев.

В този момент няма страх, разказват полицаите. Просто вървиш напред, следваш мисията и се стараеш да останеш жив. Друг полицай – Цветелин Василев, е ранен, но спасен от фатален удар с тежък камък.

От другата страна на барикадата обаче дойдоха сериозни обвинения. Мигранти заявиха открито, че са били бити от полицията – и то без причина.
При размириците в Харманли пострадаха над 20 полицаи. Те са с леки наранявания. Лекарите обясняват, че леки са и нараняванията на пострадалите мигранти. На всички е оказана необходимата медицинска помощ.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE