Начало » Lifestyle » 9 тайни на отслабването, които диетолозите прикриват!

9 тайни на отслабването, които диетолозите прикриват!

otls
Змията – свещен  символ на трансформацията, известен още от древността. За да се промени и да расте, е необходимо да си смени кожата. Процесът е доста неприятен и болезнен, пише zajenata.bg.

Ако искате да отслабнете, да промените тялото си, трябва да промените напълно своите навици. Така, както змията хвърля старата си кожа, вие ще трябва да се откажете от нещо, с което сте свикнали. В противен случай резултатът няма да е лесен!

Най-важното е да започнете! За да започнат килограмите да се топят, трябва да промените подхода си към загуба на тегло. Подгответе се да бъдете изненадани!

Как да започнете да намалявате теглото

 1. Отдавна са ни научили, че най-важното е да броим калории. Ако намалим калориите и увеличим тяхното изгаряне, ще започнем да губим тегло.
  В действителност, за намаляване на телесното тегло трябва да се регулира  степента на прием на въглехидрати на ден . Трябва да се ядат повече мазнини и протеини, а от въглехидратите да се въздържаме! Сьомга, сардина, херинга, орехи, авокадо, месо, яйца, всички тези продукти ще допринесат за баланса на омега-6 и омега-3 мастните киселини в организма. Това нормализира производството на хормона инсулин и спира процеса на активно натрупване на мазнини.
 2. Защо е толкова трудно да се откажем от бонбони? Защото много често нивото на хормона инсулин не е правилното. Човек изпитва дискомфорт от внезапните колебания на захарта в кръвта – световъртеж, слабост, желание незабавно да изяде някаква закуска, докато драстично се повиши нивото на захар в кръвта.
  Решението е едно: минете на подходяща диета, по време на която тялото получава достатъчно разнообразие от микроелементи – това ще помогне за нормализиране на хормоните.

Много важно е по-често да се ядат броколи и други зелени зеленчуци, както и зелени подправки: те съдържат хром, който е естествен начин да се намали апетитът за сладко.

 • Как да се справяме с всичко и да се храним правилно, дори ако цял ден сме на работа и не ни стигат силите? Тук са нужни режим и система.
  Най-добре е да си купувате продукти за седмица напред, като същевременно правите менюто си ден за ден. Много е удобно да приготвите месо и гарнитура за няколко дни напред и да ги сложите в кутийки с надписи – понеделник-закуска, понеделник-обяд и т.н. Така няма опасност да изядете прекалено много на едно ядене! Същото е и с плодовете – поставете ги в отделни пликове, те ще ви помогнат да контролирае колко изяждате в даден момент.
 • За да започнете нова диета и начин на живот, е полезно да използвате телефона си. Той има функция за напомняне, а тя е истинско спасение!
  Трябва да ядете на всеки 4 часа , така че тялото да не се чувства недостига на хранителни вещества и постепенно да се отучи да складира всичко. Настройте функцията напомняне, така че да имате време да извадите пилето от фризера и да го сготвите за вечеря; също така е важно да се пие много вода – за това също ще ви помогне обикновеното напомняне по телефона. В действителност е много приятно да се живее на режим – всичко върви гладко и по-план, а по този начин остава време и за куп други неща!
 • Залог, че физическата подготовка ще донесе резултати, е нейната  редовност. Това означава, че е по-добре да тренирате по-малко, но всеки ден, отколкото два пъти седмично до изтощение. 30 минути на ден са достатъчни за ефективна работа в полза на фигурата!
 • Много зависи от средата, в която се намирате, от хората, с които общувате.
  За да отслабнете, трябва да се предпазите от изкушенията и навреме да подготвите диетични храни за спешни случаи: например, изпечете месо, риба, зеленчуци. За да получите нещо, често трябва да се откажете от друго. Така при спазването на диета много хора губят приятели, които не споделят интересите им в областта на правилното хранене, и компанията, с която осъмват на чашка всеки петък.
 • Зависимост от храна не съществува! Всеки път, когато се възнаградите с храна и преяждате, мозъкът си го спомня: произвежда  хормона допамин  – хормон на удоволствието. Следващия път, когато решите да се откажете от сладко или да намалите порцията лазаня, допамин не се отделя и на тялото му става лошо.
  Разсейвайте се от внезапните пориви, докато фаталната верига на невронни връзки не изчезне. Решението да се храним правилно не може да бъде взето веднъж завинаги: то ще трябва да се взема отново и отново, всеки ден, понякога по няколко пъти на ден. Ние трябва да осъзнаем това!
 • Съществува теория, наречена теорията на кофата с раци. Ракът сам може лесно да се измъкне от кофата, но тогава останалите го дърпат обратно. Когато човек иска да се откаже от пушенето, приятелите му казват, че няма да проработи и го черпят с цигара – това е точно ефектът на кофата с раци.
  Всъщност, вие имате всичко необходимо, за да започнете да губи тегло. Ефективна схема на правилното хранене, упражнения. Просто бъдете постоянни и спазвайте правилната линия, докато достигнете желаното.
 • Отслабването с помощта на  контролиран начин на живот – това е единственият начин. Диетата в продължение на няколко месеца не дава същия резултат, който човек би постигнал, ако промени плана си на хранене за една година. Забравете рафинираните сладкиши, торти, заведения за бързо хранене и алкохол – това ще ви донесе не само отслабване, но и здраве. Каква по-добра мотивация за всеки нормален човек!

Защо хората да губят тегло? Само в резултат на промени в диетата и начина на живот. Направи усилие, ние се промени и да стане по-добре. Не е тайна и чудотворна панацея, само постоянен избор в полза на правилното хранене и физическата активност ще доведе!

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE