Начало » България » АПИ с важно обръщение към шофьорите! Трябва да се прочете!

АПИ с важно обръщение към шофьорите! Трябва да се прочете!

zim
Във връзка с очакваното понижаване на температурите до минус 8 градуса и опасността от поледици, АПИ предупреждава водачите да бъдат особено внимателни при шофирането при зимни условия и отговорни към своята безопасност и тази на другите участници в движението. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Призовават се шофьорите да са особено внимателни при преминаването през високопланинските пътища и усойните места. Тежкотоварните камиони и леките автомобили да тръгват на път само подготвени за зимни условия, със заредени телефони, да шофират внимателно, съобразно метеорологичната обстановка, да спазват пътната сигнализация и указанията на полицията.

Блокирането на движението от превозни средства застрашава безопасността и пътуването и на другите участници в движението. Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ контролира обработването на републиканската пътна мрежа с разтвори химически вещества и сол против обледяване, като специални указания са дадени за участъците с мостови съоръжения.

В зависимост от класа на пътя и състоянието на настилката участъците се опесъчават. Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE