Начало » България » Млад плевенчанин разказа как полицията се е гаврила с него!

Млад плевенчанин разказа как полицията се е гаврила с него!

tapolits
Виктор Балиев твърди, че е бил отведен във второ районно полицейско управление в Плевен с белезници, където е бил бит. Също там е бил каран от служителите на реда да кляка и да става до припадък, съобщава Нова телевизия.

„Докато кляках, единият от полицаите дойде и си постави чантичката с палка на бюрото до  мен. Много се изплаших. При положение, че виждам чантичка с палка, много се изплаших. Помолих го да спра, а той ми каза да не спирам. Краката ми трепереха, тялото ми започна да отказва. Ръцете вече не можех да си държа протегнати напред”, разказва 26-годишният Балиев.

На 1 ноември в 20:00 Балиев разбира, че брат му е катастрофирал. Виктор живее наблизо и отива да види какво става. Спира до мястото на инцидента, но е пресрещнат от полицай. „Бутна ме с дясната си ръка, аз инстинктивно му бутнах ръката. Той ми каза, че вече ми бил казал да махна тая кола от тука. Оттам нататък двамата полицаи минаха зад мене, сложиха ми ръцете отзад и ме заведоха в патрулния автомобил. Първият удар бе няколко минути по-късно от полицая, който ме бутна. Каза ми: тая вечер ще те пребия”, разказва Виктор.

В колата боят продължил.

Виктор е отведен в полицията, защото бил ударил полицай. Там го посреща трети служител на управлението. Там докато е бил с белезници, е бил удрян от тримата полицаи.

После Виктор бил върнат на мястото на катастрофата, за да премести автомобила си, след което отново бил заведен в полицейското управление, където, по думите му, издевателствата продължили.

Виктор не е криминално проявен и досега не е имал проблеми с полицията. От районното управление отказаха да коментират случая пред камера. Отрекоха да е имало произвол и насилие. Оттам са пояснили, че Виктор е бил доведен, а не арестуван, защото се е държал арогантно на мястото на произшествието.  Също така имало проблем с автомобила му, който е с испанска регистрация – бил обявен за издирване от шенгенската информационна система.

Младият мъж вече си е извадил медицинско и е наел адвокат.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE