Начало » Политика » Орешарски обяви дали иска да стане служебен премиер!

Орешарски обяви дали иска да стане служебен премиер!

oresharsi
На балотажа гласувах за Румен Радев. Това каза бившият премиер Пламен Орешарски. Той добави, че не знае да е имало сделка ДПС да подкрепи кандидата на БСП на втория тур.

Попитан дали би се съгласил да стане служебен премиер или министър, той заяви, че по принцип не е склонен на такива краткосрочни действия.

„Оценката ми за втория мандат на Борисов е слаба. Страната загуби още 2 години, в неговия мандат не направихме нищо”, каза той пред bTV.

Пламен Орешарски коментира и искането на Патриотите минималната пенсия да стане 300 лева. Според него е възможно малко увеличение, но „300 лева ми се струва голям шок. Не бих препоръчал такъв скок. Съгласен съм с Борисов, че това е популизъм”, заяви той.

Бившият премиер изрази мнение, че парламентът е трябвало да намали субсидията за партиите наполовина. „След референдума и ясното мнение на българската общественост, трябваше да намалят субсидията на партиите поне с няколко лева. Аз бих намалил с няколко лева. Мисля, че е много 11. Може би 5-6 лева би изпълнявала добре функциите си“, посочи той.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE