Начало » Свят » Роднините на изнасилената и убита от бежанец Мария искат да дават пари на мигрантите!

Роднините на изнасилената и убита от бежанец Мария искат да дават пари на мигрантите!

mariya
Семейството на тийнейджърката, дъщеря на високопоставен служител на ЕС, която преди седмици бе открита изнасилена и убита от афганистански мигрант в Германия, е поискало доброжелатели да дарят пари за благотворителност на бежанци, пише dailymail.co.uk.

Студентката по медицина Мария Ладенбургер беше намерена мъртва на брега на река в югозападния град Фрайбург. Тя бе убита от афганистанския мигрант Хюсеин К., който е едва на 17, но въпреки това е изнасилил и убил девойката като във филм на ужасите.

Семейството на студентката обаче събира дарения, с които да направи дарение на организации, които подпомагат бежанци.

Жертвата на афганистанеца Мария Ладенбургер е дъщеря на високопоставен служител на Европейската комисия – Клеменс Ладенбургер.

Тя учела медицина, а в свободното си време била доброволка в бежански лагер. Мария е изнасилена и убита малко след като си тръгва от студентска забава. Насилникът изхвърля тялото в реката във Фрайбург. Трупът е открит на брега на 16 октомври и аутопсията установява, че причина за смъртта е удавяне.

Заподозрян за жестокото престъпление в 17-годишен имигрант от Афганистан.
На местопрестъплението бил открит кичур изрусена тъмна коса, но проверката в базата данни не дала резултат. След известно време при преглед на записите от камера в градски трамвай следователите забелязали имигрант с необичайна прическа – част от косата му била изрусена. Малко след това той бил задържан. Установено е съвпадение на ДНК с косата от местопрестъплението. Убиецът е заснет и от охранителна камера.

В момента полицията уточнява дали Мария и убиецът са се познавали и дали нападението е било планирано.

В некролог, публикуван в германски ежедневник, семейството на Мария пише: “19 години Мария бе слънчев лъч за нашето семейство и това ще остане така. Ние сме благодарни за този дар на живота и сме сигурни, че тя е в безопасност сега с Бога.”

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE