krazhba
Циганета обират разсеяни шофьори от паркинга пред КАТ в Пловдив, алармираха разтревожени граждани, цитирани от “Марица”. Мургавите малчугани налитат на тумби по десетина край новодошлите автомобили и се правят че просят. Докато две-три протягат ръка с реплика “бате, дай двайсе стинки”, две-три дебнат дали собсвеникът е задействал алармата на автомобила и отварят багажника или задната врата вдясно, която е най-далече от полезрението на водача. Прибягват и до други трикове – поставят клечки, за да не се затвори добре, ако човекът се отдалечи без да се усети, отварят грабват каквото видят и хукват между къщичките.

“Ей тоя бус за секунда го отарашиха, задигнаха някаква жилетка и офейкаха”, възмущаваше се преди час водач, дошъл да вземе ред за регистрация на автомобил, внос от Италия. Той забелязал, че тартор им е момче на около 14-15 с пънкарска прическа, пише “Марица”.

Освен че крадат, малките изнудват шофьорите на паркинга. Ако не им дадеш стотинки често заварваш колата надраскана, омацана с всякави нечистотии или със спукана гума, коментираха изпатили шофьори на апопашките пред гишетата.

Според тях на въпросния паркинг трябва да се постави охрана в рамките на работното време на КАТ с клиенти.