Начало » Свят » Премиерът на Турция обяви нещо много важно след среща с Владимир Путин!

Премиерът на Турция обяви нещо много важно след среща с Владимир Путин!

putin-i-jaldaram
Анкара прави всичко възможно за постигане на договореност между сирийската опозиция и Русия, и ако се подпише документ, това ще бъде полезно за всички, но е наложително руското правителство да засили натиска си върху сирийското, за да се стигне до прекратяване на огъня. Това заяви премиерът Бинали Йълдъръм в интервю за руската агенция Интерфакс по време на визитата си в Москва, предаде БГНЕС.

Според Йълдъръм общата цел е спасението на хората в Сирия и ако кръвопролитието бъде преустановено, ако е налице такава възможност, Турция е готова на всичко за постигането на мира в Сирия.

Въпросът обаче какво би могла да включва тази договореност е изключително сложен, Анкара предоставя всички условия за осъществяването на контактите между представителите на сирийската опозиция и на Руската федерация, и в този план вече са налице много добри успехи.

Доколко позицията на Анкара е твърда по отношение съдбата на Башар Асад, отстраняването му представлява ли фактор за урегулирането на кризата – за Турция основната задача е запазването на териториалната цялост на Сирия, а после нека самите сирийци да решат каква система на управление ще бъде най-добрата за тях.

Премиерът Бинали Йълдъръм подчерта, че е настъпила нова ера в отношенията между Москва и Анкара.

Интервюто му в руската медия намери широк отзвук в турските електронни издания.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE