Начало » Политика » Лиляна Павлова с важно обяснение за винетките за 2017!

Лиляна Павлова с важно обяснение за винетките за 2017!

vinegk
Цените на винетките през 2017 година остават непроменени. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова на пресконференция, на която бяха представени винетните стикери за 2017 година, информира “Фокус”. По думите й цената се запазва, защото през януари се очаква да се премине към изцяло нова система. Ще има т.нар. електронна винетка и ТОЛ такса за тежкотоварните превозни средства. „Все още всички могат да си закупят винетни стикери, които ще са валидни до януари 2017 година“, увери Павлова.

Тя заяви, че новите винетни стикери имат нова визия и ново оцветяване с цел предотвратяване опити за фалшификация. „Имат 3 вида защити, 3 вида холограми със специални ефекти на преливане и оцветяване. Откакто въведохме този нов подход мога да отчета, че както 2016 година нямаме нито един случай на заловена фалшива винетка“, каза министърът в оставка.

„2016 беше годината, в която направихме масови проверки и се оказа, че проблем с фалшиви стикери нямаме, но имаме проблем с т.нар. гастарбайтери“, каза тя. По думите й тези шофьори, закупили винетки не са ги залепили или са предавали един и същи месечен стикер от камион на камион. По думите й днес в парламента ще се гледа нова такса, с която искат да санкционират всички, които транзитно преминават по нашите пътища, с която ще се въведе нов вид компенсаторна такса.

„Допълнителна глоба за нарушители“, каза министърът в оставка. Павлова поясни, че тази такса ще е валидна 24 часа и в момента, в който бъде заплатена превозното средство ще може да продължи пътя си. „Регламентираме много по-строг ред – превозното средство да бъде спряно от движение докато не плати компенсаторната такса“, заяви тя. По думите й по този начин ще се гарантира по-добрата събираемост на глобите и таксите от нарушителите.

Павлова заяви, че 99% от транзитно преминаващите превозни средства през страната са неизрядни. „Затова предлагаме тази компенсаторна такса, която не подлежи на обжалване. 2017 ще продължи проверките на екипите на „Пътна полиция“, АПИ и пътна администрация“, увери Павлова.

По думите й до момента през 2016 са продадени 6 411 252 броя винетки, като до края на годината се очаква да нараснат с още около 3 милиона.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE