Начало » Свят » Мюсюлмани в Англия: Източноевропейците са мързеливци, които само цоцат социални помощи!

Мюсюлмани в Англия: Източноевропейците са мързеливци, които само цоцат социални помощи!

shefild
В гето в британския град Шефийлд расте трето поколение мюсюлмани, родени на Острова. Голяма част от хората в него вярват, че Великобритания е мюсюлманска страна, а много от тях обвиняват имигрантите от Източно Европа за проблемите си, смятайки, че те идват, само за да точат социалната система, съобщава „Дейли Мейл”.

Някога привлекателното предградие на Шефийлд се е превърнало в гето с мръсни улици. Таксиметровият шофьор Имран Кан обвинява за това имигрантите от Източна Европа: „Няма нищо лошо в имиграцията, стига да е контролирана. Проблемът е, че не е”. Според него, вината за това е на правителството.

Друг 21-годишен мъж се оплаква: „Когато отида във фитнеса, е пълно със словаци и румънци и се чувствам изолиран. Те не искат да ти бъдат приятели и едва говорят английски”.

Имран е роден и отраснал в Пейдж Хол в покрайнините на Шефийлд. Днес над 6000 души – роми или от Източна Европа, живеят в южната част на града. „Баща ми и дядо ми са работили в стоманената индустрия много години и са допринесли за обществото. Сега има потоп от източноевропейци, най-много словаци, и те са тук само за облаги. Те са твърде мързеливи да работят. Елате тук и допринасяйте, не бъдете бреме”, призовава той.

По ирония на съдбата, много от клиентите на Имран са имигранти. По думите му, кварталът сега е разделен на гета. „Наистина е като врящ казан. Имаме много азиатци и източноевропейци и много малко британци. Придържаме се към нашите си групи и религии и рядко си контактуваме, което е срамно. Словаци и ромите предизвикват конфликти, защото имат различни култури”, добавя таксиджията.

„Оставяш си дрехите да се сушат и ти ги крадат, молиш хората да намалят музиката, но на тях не им пука”, оплаква се той.

21-годишният британец Кайл Крей пък е решил да остане да живее в квартала, въпреки че много от местните го напускат. Признава, че единственото му предимство е евтиният наем. „Единственият магазин, в който ходя тук, е „Теско”, тъй като повечето от другите продават азиатска и източноевропейска храна. Това е тъжен знак”, заявява той. По думите му, кварталът е затънал в мръсотия и престъпност.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE