Начало » Спорт » Разочарованието в тениса за 2016 година-Григор Димитров

Разочарованието в тениса за 2016 година-Григор Димитров

 Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе определен за най-голямото разочарование за отиващата си 2016 година от специализирания сайт “tenisnow.com”. Изданието прави класация на петимата, които са се представили неочаквано слабо през годината и на първо място е поставен хасковлията.

grigor-dimitrov

   Ето какво пишат специалистите в сайта за Гришо:
“Доброто: Включи се с агресия във всички битки. Победи Стив Джонсън, Лукас Пюи и Рафаел Надал, за да стигне до финала в Пекин, където отстъпи пред Анди Мъри. Работата му с Дани Валверде през последните 4 месеца даде резултат и той се изкачи до номер 17 в света, което е най-високото му класиране от две години насам.

Лошото: Записа шест поредни загуби, които го свалиха до номер 40 в световната ранглиста. Има мъчителната неспособност да затвори почти спечелени мачове, като поражението на финала в Сидни срещу Троицки. Профука преднина от 7:5, 5:2. Българинът достигна три финала през годината, но не спечели нито един.

Грозното: Чупенето на ракетата и блъскането й в земята по време на турнира в Истанбул

Оправданието: “Това не беше забавно. Но аз съм съм човек и се разочаровам на моменти и изпускам нервите си. Извинявам се на екипа си, на семейството ми, на публиката. По принцип не правя такива неща. това беше много лош пример от моя страна”, каза Димитров”.

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE