Начало » България » УЖАС!Човечеството пред опасност заради огромен мравуняк

УЖАС!Човечеството пред опасност заради огромен мравуняк

   Учени откриха най-голямата колония, която някога е наблюдавана при животни в естествената им среда.

     Суперколонията засега е дълга повече от 38 км. Изморени от живота по дърветата, африканските мравки са започнали да излизат от своята територия и човечеството трябва да бъде наясно с опасностите, пише All That Is Interesting, цитиран от vesti.bg.

 

1481615324-1

 

“Lepisiota canescens” се казва видът мравки, който застрашава целия свят. Учението твърдят, че е доста опасен, защото в способн да създава суперколонии, като включва в тях мравки от различни гнезда и по този начин се разпространява за кратко време на широки територии.

За момента тези мравки обитават горите на Етиопия, от където и произлизат. Магдалена Зоргер – водещият изследовател на проучането каза , че тези видове често пътуват с хората и ако туризмът и търговията в този регион продължава да нараства, много вероятно е тези същества да се разпръснат по цялата планета. Само една бременна мравка царица в багажа на турист е нужна за тази цел.”Видът мравки, открит в Етиопия, има пълния потенциал да превземе света“, допълни  Зоргер.

Точно в тези гори се дава и началото на суперколонията от мравки, дълга повече от 38 км. Това наистина е сериозен проблем, защото истинският ужас едва започва, ако тези малки създаният напуснат средата, в която липсват хищници.

Преди време аржентински мравки създават суперколония дълга повече от 800 км., изтребвайки всички други видове мравки по пътя си. Тяхната инвазия води до смъртта и на хищниците по пътя им, като например вида на бреговия жабовиден гущер, послужил за храна на многобройната армия.

 

 

 

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE