Начало » България » 17-годишно момиче се грижи сама за онкоболната си майка… (ВИДЕО)

17-годишно момиче се грижи сама за онкоболната си майка… (ВИДЕО)

   17-годишната Стела Петрова от Варна сама се грижи за онкоболната си майка. Двете живеят в остра нужда от средства, за да посрещнат най-належащите си нужди. Стела Петрова и майка й Ивелина живеят в сутерен под наем в центъра на Варна, който плащат роднини, съобщава БНТ.

Двете са съвсем сами още от преди. Баща им ги оставил преди доста време, а Стела учи в гимназията по текстил и  моден дизайн във Варна, но учи по индивидуален план, за да може да се справя с грижите за майка си.

“Преди две години ми казаха, че имам киста, но не се налага операция. Направиха ми пункция, спряха ми цикъла, и изведнъж през декември 2015 г. се случи най-лошото. Гърдата ми наедря, бях в Св. Марина и от там почнаха големите ми мъки. Искаха ми се пари, нашето здравно положение е такова, че не платиш ли, трябва да умреш. И ако не е дъщеричката ми, направо умирам, само заради нея живея”, разказва през сълзи Ивелина. “Искам просто да я видя пълнолетна”.

“Докторите не постъпиха правилно, когато тя се разболя. Бавиха я пет месеца, като казваха, че е киста, но после се оказа, че това е злокачествен карцином, лъжиха ни, мамиха ни. Социалните и те не ни помогнаха.”

Заради тежкото заболяване Ивелина е инвалид първа група с 267 лв. пенсия. Разходите й са много по-големи.

“Лекарствата ми са около 300-400 лв., за болките лепенки, течна храна, но аз вече дори не ги вземам всичките. Искам дъщеря ми да живее спокойно, всеки ден ме разкарва с количката и ми казва, че никога няма да ме остави, че ще се молим и се молим.”

“За Коледа искам само да съм жива и да съм до нея. Искам поне още една година да съм жива”, допълни   Ивелина.

“Каквото и да стане знам, че мама ще се оправи”, проплака Стела.

Ако можете да помогнете, ето къде можете да пратите пари:
Дарителска сметка: IBAN BG58CECB979010G4047800 BIC CECBBGSF (ЦКБ)
Титуляр: Ивелина Петрова Драгнева.


 

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE