Начало » България » ШОК! В България пребиват и изнасилват по 300 деца всеки месец…

ШОК! В България пребиват и изнасилват по 300 деца всеки месец…

По 300 деца са пребивани, изнасилвани и тормозени всеки месец у нас. Само за първите девет месеца на годината бройката на изтормозените невръстни хлапета е около 3100. Това съобщиха от Института по социални дейности и практики, пише в. “Телеграф”.

Повечето деца са били разпитани в т.нар. сини стаи. Най-малкото дете, изслушано в такова помещение, е на 3,5 г. То е станало жертва на блудство от съсед на семейството, разкриха психолози, работили с детето.

Момченце на 4 годинки пък е разпитано в синя стая с помощта на психолог като единствен свидетел на смъртта на майка си. Хлапето и мъртвата жена  са били открити от баща му, който се върнал от командировка. Разследващите трябвало да установят дали става въпрос за убийство или самоубийство и благодарение на малкия свидетел установили, че майката сама е посегнала на живота си, разказаха експерти.

В момента в страната има 20 действащи такива помещение, през 2017 година ще бъдат отворени още 5. Сините стаи позволяват на хлапетата да разпознават насилниците, без да се изправят очи в очи с тях. При едно от разследванията няколко деца между 7 и 1 години са посочили определен човек като извършител на престъплението и той е бил заловен. Заради дългата процедура по разкриване на посегателство се случва жертвите да бъдат повторно насилвани, признаха психолози.

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE