Начало » България » Вижте смешните оправдания на ГЕРБ, защо партийните субсидии остават 11 лева за глас

Вижте смешните оправдания на ГЕРБ, защо партийните субсидии остават 11 лева за глас

Шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов намери благовидно оправдание за нежеланието на ГЕРБ въпросите от референдума да бъдат приложени в законодателството.

Шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов обяви, че законът диктува НС да се произнесе по референдума в срок до 3 месеца след влизането в сила на решението на ЦИК за резултатите от него. Това решение на ЦИК обаче се обжалва в момента във ВАС от комитета, който инициира допитването. Затова и ГЕРБ изчаквали. Иначе имали готовност да предложат изцяло да отпадне държавното финансиране за партиите, както обеща премиерът в оставка Бойко Борисов веднага след изборното си поражение на 13 ноември, пише “Сега”.

Заявки за намаляване на парите дадоха още от БСП и АБВ, но без да направят нищо за осъществяването им на практика.Депутатите за пореден път демонстрираха, че резултатите от референдума няма да ги накарат да направят спешни промени нито за субсидиите, нито за въвеждането на мажоритарен вот. Парламентаристи от всички политически сили се оправдават, че няма време за това, тъй като се очаква сегашното НС да приключи предсрочно мандата си.Сходни позиции изразиха и депутати от БСП и ДПС.

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE