Начало » Свят » Вълшебното приятелство между дете болно от аутизъм и куче

Вълшебното приятелство между дете болно от аутизъм и куче

Където и да отиде Джеймс Исаак, Махего следва неотлъчно – дори и в болничното легло на момчето. 9-годишният Джеймс страда от аутизъм и разчита на черния лабрадор, за да му осигури безопасност и спокойствие. Джеймс не говори и не трепва при човешко докосване или поглед, но с Махе нещата са различни. Той ще се гушка щастливо с Махе. Когато Джеймс трябваше да влезе в болницата за ядрено- магнитен резонанс, за да диагностицират припадъци му, майка му била много притеснена как ще се случи всичко това, но с облекчение видяла, че Махе се съгласява да придружава Джеймс на прегледа.

 

 

Като Джеймс е поставен под пълна упойка, Махе го наблюдава с видима тревога. Махе и за момент не се откъснал от момчето. Животът на семейството Исаак се подобрил неимоверно след като Махе влиза в живота им преди две години. Присъствието Махе не само успокоява Джеймс, но го държи в безопасност. Навсякъде той е прикрепен към Махе с колан. Ако Джеймс се отклони твърде далеч или потегли в посока. към оживен път, Махе сяда и няма да мръдне, за да не пострада Джеймс. “Има такава магия, която се случва между дете с аутизъм и куче, т просто успокоява детето”, каза Уенди Айзъкс, който обучава Махе в продължение на шест месеца.

 

1456249526us8grdogboy2

 

“Децата поддържат зрителен контакт с кучето, но често не са със собствените си родители, братя и сестри.” Тя добави, че ако Джеймс получи пристъп, Махе е обучен да разпознае ранните предупредителни знаци за това и с лай или скимтене ще се постарае да предупреди родителите му.

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE