Начало » България » Полицията души за крадени коли и авточасти

Полицията души за крадени коли и авточасти

Акция- крадени коли и авточастиСпециализирана полицейска операция за пресичане на продажбата и разпространението на крадени авточасти и противодействие на трансграничния трафик на инкриминирани моторни превозни средства се проведе у нас в периода 16 – 18 май т.г., съобщават от пресцентъра на МВР.

Акцията е част от съвместна международна операция “SPARE PARTS”, организирана в още 12 държави от региона. Тя е проведена под ръководството на Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (ЦПЮЕ /SELEC), гр. Букурещ, Румъния

В операцията, реализирана на територията на страната, са участвали служители на ГДНП, ГДГП, СДВР, ОДМВР и ДМОС, както и представители на НАП, РИОСВ и Инспекцията по труда. В хода й са проверени 6895 автомобила, 8719 лица и над 11550 документа. В резултат на предприетите действия са установени 11 автомобила и части на още 3 коли, издирвани в Шенгенската информационна система (ШИС). Открити са и подготвени за продажба части на други 3 автомобила, за които имало наложен запор.

78 са съставените актове за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските документи за самоличност, 97 са издадените фишове за нарушения на ЗДвП. Образувани са 14 досъдебни производства.

Източник: standartnews.com

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE