Начало » Крими » Топола се счупи и едва не уби дете

Топола се счупи и едва не уби дете

Топола се счупи10-метров клон се отчупи от топола и падна върху детска площадка в Благоевград. Клонът, с диаметър 50-60 см, се е отчупил на височина от 5 м и се стоварил между два къта на площадката. Сигналът за инцидента е подаден от парк “Скаптопара”, близо до ул. „Даме Груев” и река Бистрица.

Жена излязла на терасата на кооперацията в съседство с детската площадка, когато чула трясък. Клонът се е отчупил на височина от 5 метра и се стоварил между два къта на площадката. Жената видяла, че по време падането на клона на площадката имало дете, което прекосявало от единия кът към други. Намирало се в обсега на падане на клона. Помислила си най-лошото, когато след това видяла, че бабата прегръща внучето си.

На място е бил изпратен пожарен автомобил, пожарникарите нарязали дървото и си тръгнали. Сега клоните и ствола трябва да бъде прибран от служители на общинската фирма “Биострой”.

Паркът се намира северно от коритото на река Бистрица, под пречупилата се топола минава пешеходна алея, свързваща двата моста над реката.
Източник: standartnews.com

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE