Начало » Технологии » Аксесоар за Apple Watch ще следи кръвната захар

Аксесоар за Apple Watch ще следи кръвната захар

Устройството може да направи живота на диабетиците по-лек

Устройството може да направи живота на диабетиците по-лек.

Apple разработва аксесоар за своите смарт часовници Watch, който ще позволи на потребителите да следят нивото на кръвната си захар.

CEO-то на Apple Тим Кук потвърди наскоро, че компанията е наела екип от биоинженери, които да разработят устройство за следене на кръвната захар на потребителите на Watch. Кук сам тества устройството, което няма да бъде част от часовника, а по-скоро ще се свързва пряко с него.

Сегашните сензори използват технология, която изисква пробиване на кожата и пряк достъп до проба от кръвта на пациента, но устройството, по което работи Apple, ще спести това неудобство. Според Тим Кук, наличието на устройство, което следи глюкозата в кръвта на потребителите, може не само да направи живота на диабетиците по-лек, но дори да помогне за предотвратяване на заболяването.

Кук смята, че подобно устройство трябва да се използва и от напълно здрави хора. Благодарение на него, те ще знаят как организмът им реагира на различни типове храни и ще могат да коригират диетата си спрямо данните, които получават.

Още от времето, когато Стив Джобс беше начело на Apple, компанията проучва възможностите за създаване на устройства за следене на биометрични показатели. Но разработката на сензор, способен правилно да отчита кръвната захар по неинвазивен начин, продължава да бъде предизвикателство и за Apple, и за биомеханиката като цяло.

Източник:technews

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE