Начало » Технологии » Биткойн няма спирка, приближава $2800

Биткойн няма спирка, приближава $2800

биткойн

Виртуалната валута е една от основните финансови атракции

Стремителното поскъпване на биткойн продължи и тази седмица. Преди броени дни виртуалната валута преодоля психологическата граница от 2000 долара, а днес един биткойн струва над 2770 долара.

Докато в началото на седмицата анализаторите гадаеха кога биткойн (bitcoin) ще удари $2500, сега на дневен ред е прогнозата за преодоляване на границата от $3000. В момента най-популярната криптовалута се търгува за над $2772, според CoinDesk.

Биткойн се превърна в една от основните финансови атракции, тъй като хората започнаха да изливат луди пари в цифровата валута. Предполага се, че един от факторите за насочване на инвеститорския интерес към биткойн е решението на Moody да понижи икономическата перспектива на Китай.

Криптовалутата поскъпва от няколко седмици и засега не се вижда краят на това стремително движение нагоре. Очевидно, динамиката в курса на валутата е невероятен бизнес за играчи, които са купили биткойн в началото на годината, когато цената й беше около $800.

Някои анализатори отдавна твърдят, че ако биткойн премине психологическата граница от $2000, цената й ще продължи да расте бързо и тази прогноза се оправдава напълно засега. Новата психологическа бариера вече е $3000 за един биткойн.

Източник: technews

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE