Начало » Технологии » Sony се отказва от полуфлагманите, ще се фокусира върху..

Sony се отказва от полуфлагманите, ще се фокусира върху..

Sony се отказва от полуфлагманите
Смартфоните от т.нар. категория на полуфлагманите са сред най-малко популярните устройства на пазара в България, а изглежда и по света. Или поне съдейки по решението на Sony да се откаже от тази категория и през 2017 г. да се фокусира върху премиум моделите и тези от среден клас.

Това стана ясно от конференция за инвеститорите в Токио, на която японският производител е обявил, че през тази година няма да разработва т.нар. “Premium Standard Models”. В тази категория през 2016-а попадаха Xperia X и Xperia X Compact.

Означава ли това, че няма да видим техни наследници?

Вероятно, или поне съдейки по портфолиото, което е било показано на срещата. Там се вижда, че до края на годината Sony планира още две устройства, които са от най-висок клас.

В мрежата вече се появи информация за Xperia XZ1 и Xperia XZ1 Compact. Първият апарат ще бъде новият стандартен флагман на компанията – наследник на Xperia XZ, а версията Compact – негов умален вариант. Разликата с миналогодишния Compact е, че от този се очаква да залага на премиум конфигурация с чипсет Snapdragon 830 и 4 GB RAM.

В потока слухове обаче се говореше и за Xperia X1, което е под въпрос в по-долната схема.

Xperia Product Portfolio
А причината за излизането от категорията на полуфлагманите е непостигането на таргетите за продажбите на Xperia X и Xperia X Compact миналата година. Sony отчита цели 85% изпълнение на целта в родината си Япония, но едва 31 на сто извън нея. За този по-слаб интерес има обяснение – потребителите предпочитат или истински флагман за малко повече пари, или спестяват с по-бюджетно решение от среден клас, което все пак носи духа на премиум моделите.

Новите смартфони на Sony би трябвало да видим традиционно на IFA 2017 в първите дни на септември.

Интересно е, че Sony са били запитани дали имат планове за смартфон с дисплей 18:9 и OLED панел. Отговорът е бил по-скоро лаконичен и стандартен – Sony, разбира се, базира бъдещите си продукти на подобни очаквания. Няма никаква подсказка, че ще видим такова устройство още тази година обаче.

Източник:nixanbal

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE