Начало » Технологии » Обявиха победителите в конкурса CodeIT 2017

Обявиха победителите в конкурса CodeIT 2017

CodeIT 2017Софтуерният инженер Александър Георгиев спечели първо място.

Международният конкурс по програмиране CodeIT излъчи победителите за сезон 2016-2017 сред 12-те финалисти, които участваха в заключителния етап на надпреварата.
Победител стана Александър Георгиев от София, софтуерен инженер в Skyscanner и дългогодишен участник в CodeIT. На второ място е Ивайло Странджев от София – инженер по машинно обучение в HyperScience.
Голямата изненада поднесе Мартин Копчев – седмокласник от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, гр. Габрово, който въпреки възрастта си се състезава в основната група и спечели трето място, съобщиха организаторите на конкурса от Мусала Софт.
В надпреварата CodeIT Junior 2016/17 първо място спечели Марин Йорданов от Шумен, ученик от 7 клас в ППМГ „Нанчо Попович”, Школа по информатика „A&Б”. Втори е Цветан Иванов от София – 8 клас в СМГ „Паисий Хилендарски”, трето място е за Добрин Башев от Габрово – 8 клас в ПМГ „Академик Иван Гюзелев”, а четвърти се класира Виктор Кожухаров от Русе – 8 клас в ПМГ „Баба Тонка”.
CodeIT е най-старият частен международен конкурс по информатика и състезателно програмиране у нас. Състезанието протича ежегодно в 6 онлайн кръга и финален присъствен кръг с 12-те най-добри състезатели през сезона, който се провежда под патронажа на президента на България.

Източник:technews.bg

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE