Начало » Технологии » Uber обяви позиции за софтуерни инженери в София

Uber обяви позиции за софтуерни инженери в София

UberГлобалният доставчик на иновативни услуга за споделено пътуване Uber търси софтуерни специалисти в България, става ясно от обява в сайта на компанията.

По-конкретно, Uber е обявил позиции за двама софтуерни инженери и един мениджър за инженерния си екип в София. Именно в столицата на България е базиран отделът по данъци и спазване на регулаторните изисквания на технологичната компания.

Мениджърската позиция предполага лидерски умения в управлението на екип от инженери, които работят по ключови дейности, свързани с пътуванията и доставките.

На позициите софтуерен инженер се търсят специалисти с опит в Java, Go, Phyton и JavaScript. Изискват се също познания по дейта центрове, облачни архитектури и други условия, описани по-подробно в обявата на Uber за трите позиции.

Uber е базирана в Торонто, Канада и оперира в над 600 градове по света. В редица страни обаче, вкл. и у нас, компанията се натъкна на проблеми с властите, породени от третирането на дейността й в аспекта на конкуренцията с традиционните таксиметрови услуги.

Източник:technews.bg

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE