Начало » Технологии » ЕС ще изисква по-бързо данни от ИТ доставчиците

ЕС ще изисква по-бързо данни от ИТ доставчиците

данни от ИТ доставчицитеТова се налага, поради нарастващите нива на екстремизъм
Европейският съюз обмисля промени в законодателството, които биха позволили на правоприлагащите органи да изискват по-бързо данни от сървърите на технологични компании, дори ако те се намират в друга държава-членка. Това се налага, поради нарастващите нива на екстремизъм в Европа.
Министрите на правосъдието на ЕС проучват няколко възможности за промени в законодателството. „Сигурна съм, че на фона на неотдавнашните терористични атаки и нарастващите заплахи в Европа, ще има повече разбирателство сред министрите, дори сред онези, които идват от страни, където не е имало терористична атаки”, заяви комисарят по правосъдието Вера Журова.
На министрите на правосъдието са дадени няколко различни варианта. Първият и най-малко натрапчив от трите варианта включва разрешаване на правоприлагащите органи в една държава-членка да изискат от доставчик на ИТ в друга държава-членка да предаде електронни доказателства, без молба за това.

Вторият вариант би позволил правоприлагащите органи да могат да задължават доставчиците на ИТ да предават данните, дори ако те се намират в друга държава-членка. Този вариант се се различава от първия по това, че не става въпрос за искане, а за изискване.
Очакват се дискусии за това какви данни биха могли да се предоставят, дали властите ще могат да изискват съдържанието или само метаданните. Окончателните решения на заседанието ще бъдат изпратени до институциите на ЕС, които да обмислят и одобрят евентуалните промени в законодателството.

Източник:technews.bg

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE