Начало » Технологии » Биткойн превиши за кратко 3000 долара

Биткойн превиши за кратко 3000 долара

биткойнКапитализацията на криптовалутата достигна 48,3 млрд. долара
Курсът на виртуалната валута биткойн превиши за първи път бариерата от 3000 долара. Историческият момент беше вчера, 11 юни, като търговията днес отвори на нива над $3000, но по-късно през деня котировките паднаха.
Максималната стойност на един биткойн (bitcoin) достигна $3041, по данни от борсата Coindesk. Капитализацията на най-популярната криптовалута се оценяваше днес преди обяд на $48,3 млрд.
Курсът на друга популярна криптовалута, Ethereum, също достигна исторически максимум, като преодоля 300 долара и днес преди обяд се търгуваше за $371. Според наблюдателите на пазара, Ethereum и други криптовалути поскъпват с по-бързи темпове от биткойн.
От началото на годината досега стойността на биткойн се е увеличила с над 200%. Само през месец юни биткойн поскъпна с 30%, а спрямо стойността си от декември 2016 г. ($968) – около три пъти.

По-рано днес едни биткойн струваше над 3000 долара, по данни на Coindesk.

Като причина за поскъпването CNBC посочва нарасналото търсене на криптовалути от страна на азиатски инвеститори. В началото на юни няколко големи китайски борси за биткойн позволиха на клиентите си да възобновят операциите с биткойн след въведената през февруари т.г. забрана от Народната банка на Китай.

Източник:technews.bg

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE