Начало » Крими » Два изоставени багажа наложиха полицейски проверки на метростанция „СУ „Св. Климент Охридски” и пл. „Възраждане” в столицата

Два изоставени багажа наложиха полицейски проверки на метростанция „СУ „Св. Климент Охридски” и пл. „Възраждане” в столицата

 съмнителни багажи

Изоставени съмнителни багажи наложиха полицейски проверки на метростанция „СУ „Св. Климент Охридски” и пл. „Възраждане”. В и двата случая не бяха открити взривни материали.
Около 11.00 часа бе подаден сигнал за безпризорен багаж на метростанцията. Веднага на място бяха насочени полицейски екипи. Докато течеше проверката, мотрисите преминаваха транзитно през станцията, а чакащите бяха временно изведени. Собственикът на багажа се е явил по-късно, за да го потърси. В него е имало канцеларски материали.
В трамвайна мотриса в района на пл. „Възраждане” е бил изоставен куфар. Пътниците са били незабавно изведени, а багажът отнесен в глуха линия. Заради този случай бе отклонено движението на трамвайните линии с номер 3, 8 и 10. Към 13.00 часа полицейските служители са установили, че куфарът е празен.
На брифинг главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов заяви, че от ведомството прилагат стандартни оперативни процедури при такива ситуации. Операциите в столичното метро и в района на пл. „Възраждане” са били проведени от СОБТ. При всички сигнали се подхожда светкавично и се прилага цялата процедура, без да се спестява нищо, подчерта Маринов. Няма информация за връзка между сигналите за двата забравени багажа.
По повод сигналите за изоставени багажи, които могат да са потенциални терористични средства, Маринов заяви, че към момента остава непроменено нивото на заплаха за страната – трето, което е най-ниското. Кодът „жълто” означава за службите за сигурност готовност за реакция. Конкретни заплахи за страната няма.

Източник: Информационна агенция “Фокус”

Твоят коментар
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE