Начало » Технологии » Microsoft ще пази Windows 10 с изкуствен интелект

Microsoft ще пази Windows 10 с изкуствен интелект

MicrosoftТехнологии на Hexadite подсилват защитата на операционната система.
Microsoft придоби компанията Hexadite от Бостън, която работи заедно с изследователи от Тел Авив върху технологии за автоматично откриване и отстраняване на инциденти.
Софтуерният гигант възнамерява да използва придобитите технологии, за да добави изкуствен интелект (AI) в своето решение за защита Windows Defender Advanced Threat Protection.
В частност, Microsoft ще разчита на AI за изследване и отстраняване на хакерски инвазии в Windows 10 – атаки от типа нулев ден (zero-day), рансъмуер (изнудващи криптиращи вируси) и други киберзаплахи.

Целият екип на Hexadite ще премине в Microsoft, където ще се интегрира в подразделението Windows and Devices Group, а това означава, че основният фокус в работата на AI специалистите ще бъде насочен към подобряване на сигурността на Windows 10.

Microsoft форсира работите по сигурността на Windows 10 на фона на нарастващия брой заплахи и фиаското с криптиращия вирус изнудвач WannaCry, който засегна Windows системите по-рано тази година.
Засега няма яснота кога компанията ще внедри новите AI технологии в защитата на Windows 10, но несъмнено това ще стане във възможно най-кратки срокове, след като екипът на Hexadite бъде интегриран в структурите на Microsoft.

Източник:technews

Твоят коментар

Напиши отговор

Your email address will not be published.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE